15
Feb
2019

Søkemotoroptimalisering

Søkemotoroptimalisering (som regel forkortet som SEO etter Search Engine Optimalization) handler om å kjenne sin målgruppe og ta høyde for hva de er på utkikk etter. De aller fleste av oss bruker i dag Google for å lete etter noe, men få blar lengre enn til side to av resultatene før de finner det de leter etter. Derfor ønsker de aller fleste å havne på førstesiden, men det er lettere sagt enn gjort. Da er SEO et nødvendig verktøy slik at flest mulig brukere finner frem til din hjemmeside. Hos oss i Kaup Media kan du være trygg på at din side blir søkemotoroptimalisert for din målgruppe.

Hva er SEO?

Kort sagt er SEO en samlebetegnelse på en rekke ulike metoder som gjør at en nettside oppnår synlighet i form av en god «ranking» på en søkemotors resultatside. I praksis er Google den søkemotoren som dominerer markedet, og en god SEO taktikk handler om å komme så høyt oppe på Google sin resultatside som mulig. Denne rankingen av resultater avgjøres av en rekke algoritmer som bestemmes av Google, og SEO tar høyde for alt dette når det kommer til utforming av tekst og annet innhold på en hjemmeside. Dessuten er disse algoritmene i stadig utvikling, og en dyktig SEO-spesialist må holde seg oppdatert på alt som rører seg i Googles hovedkvarter.

 

SEO-faktorer

Her er noen eksempler på faktorer en må ta hensyn til for å få sin hjemmeside så optimalisert som mulig:

 

  • Sidekoblinger

Sidekoblinger, eller «backlinks» som det vanligvis heter på internettspråk, er en faktor Google bruker for å rangere din hjemmeside med en «link score». Dette tallet regnes ut ved å se på alle koblingene (altså lenkene) som leder til din hjemmeside, basert på kvaliteten av siden de kommer fra. Denne kvaliteten er avhengig av hvor siden lenken kommer fra havner på Google sin egen ranking.

Kort sagt er dette litt som at ryktet ditt avhenger av ryktet til personene som assosierer seg med deg. Om dette er mennesker en kan stole på, blir også du oppfattet slik, men om dette er tvilsomme folk, kan det også gå utover ditt eget rykte. Det er derfor verdt det å fokusere på kvalitet mer enn kvantitet når det kommer til hvilke sider du inngår bilaterale avtaler med. Vi hjelper deg gjerne med å finne de rette samarbeidspartnerne slik at din hjemmeside drar fordeler.

 

  • Nøkkelord.
    Bruk av strategiske nøkkelord er en av de beste måtene å optimalisere din hjemmeside. Det går enkelt og greit ut på å vite hva dine brukere søker etter. Er du en rørlegger basert i Lillestrøm ønsker du trolig å nå ut til personer i dette området som har behov for en rørlegger. Det du da må sørge for er at nøkkelord som «rørlegger» og «Lillestrøm» benyttes på strategiske punkter i teksten din, slik at din side er synlig blant de mange søkeresultatene. Nå er det trolig flere rørleggerbedrifter som har tenkt i de samme banene, så da gjelder det å skille seg ut. Hva ellers vil en kunde ha? Kanskje en «pålitelig rørlegger i Lillestrøm», eller en «rørlegger på dagen i Lillestrøm». Ved hjelp av våre egne og en rekke Google-baserte verktøy kan vi finne ut av hvilke nøkkelord som gjør din side mest synlig for dine kunder.

 

Tips til en søkeoptimalisert side

Når det gjelder SEO kan en komme ganske langt med noen relativt enkle grep. Det som gjør at det kan være fordelaktig å engasjere en mediebedrift er at en til stadig må gjøre endringer og holde seg oppdatert på hva som foregår i søkemotorverdenen. Her er noen tips til å optimalisere din side:

  • Innholdet i teksten din teller mer enn lengden på teksten. Sørg for å gjøre den så informativ og nyttig som mulig. Google sine algoritmer blir bare smartere og smartere, og sider som oppfattes som spam blir straffet med dårligere synlighet. Likevel skal du ikke bare lage sider som kun består av noen få setninger. Den optimale tekstlengden varierer avhengig av hva slags type hjemmeside du har, så gjør litt research og se hvordan dine konkurrenter gjør det.
  • Både å lenke innad i sin egen hjemmeside og til andre komplementerende sider regnes som et tegn på at du har en sunn side, ifølge Google. Ta gjerne kontakt med andre sider det kan være naturlig å inngå et samarbeid med, slik at dere kan lenke til hverandre.
  • Sosiale medier kan være svært fordelaktig for trafikken til din hjemmeside. Både Google og Facebook driver mye av den nettbaserte trafikken, så sørg for all del for å ha en god profil hos begge to.

 

You may also like...

Privacy Policy