15
Feb
2019

Digital markedsføring

Digital markedsføring er et paraplybegrep som omfatter all markedsføring som finner sted på elektroniske enheter. Dette gjelder alt fra datamaskiner til mobiltelefoner og til og med spillkonsoller. Denne formen for markedsføring tar i bruk sosiale medier, e-post (reklamebrev), bannere på ulike nettsteder og søkemotorer. Her i Kaup Media har vi flere års erfaring innen digital markedsføring, og tilbyr gode løsninger til våre kunder til en rimelig pris. Vi vet at det digitale landskapet er i konstant forandring, og sammen med oss kan du være trygg på at din bedrift ikke ligger tapt bak en vogn.

 

Trender for digital markedsføring i 2017

Den digitale markedsføringen er i stadig forandring. Kanskje lanseres en ny iPhone med helt nye og banebrytende funksjoner? Tenk om Facebook forandrer algoritmen sin (igjen), slik at helt nye taktikker må til for å holde følge med den. Det er ikke uvanlig at den digitale hverdagen forandrer seg fra måned til måned, og da er det opp til mediebyråer som oss å holde følge. Her er syv trender for den digitale markedsføringen i 2017.

 

 1. Video er alfa og omega.
  Video har alltid vært et attraktivt medium, og sosiale medier som Instagram og Facebook har nå begynt å bli en virkelig konkurrent for etablerte videodeletjenester som YouTube og Vimeo. Bruk av video som en del av den digitale markedsføringen formelig eksploderte i løpet av fjoråret og fortsatte å vokse på kryss og tvers av plattformer også i år.

  Det er kanskje ikke så rart at nettopp dette mediet har blitt så populært som det er i dag. Trenden går mer og mer mot lettfordøyelig informasjon, og hva er vel enklere enn å lene seg tilbake og innta informasjon via en animasjon, et foredrag eller dokumentarlignende video? Flere kanaler har også åpnet for direktesendte videoer, så her er det åpnet for helt nye muligheter innen videomarkedsføring.

 2. Kvalitet lever lengre enn kvantitet.
  Mens en tidligere ofte trodde at hemmeligheten til en god digital markedsføring var å fylle hjemmesider med tekst, produsere så mange videoer som mulig og kjøre på med hundrevis av bilder, viser det seg nå at dette ikke er den beste tilnærmingen. Godt markedsføringsinnhold hvor en presenterer det en ekspert på er, i det lange løp, bedre enn å kjøre på med masse innhold av varierende kvalitet. Det er derfor bedre å allokere større biter av markedsføringsbudsjettet på å lage en skikkelig god, viral-vennlig video, enn hundre videoer uten mål og mening.
 3. Data is the new black.
  Sagt på en annen måte: datadrevet markedsføring blir bare viktigere og viktigere, og enhver bedrift som tar digital markedsføring på alvor vet å fokusere på akkurat denne biten.
 4. Big data gjør markedsføring smartere.
  Det er ingen tvil om at den digitale markedsføringen har snudd alt vi visste eller trodde vi visste om markedsføring på hodet. Mediehus og selskaper som Facebook og Google sitter på enorme mengder data (såkalt «Big data») om hvem du er, hvem du er venner med, hva du spiste til middag i går og hvor du skal på ferie til neste år. Dette åpner opp for muligheter til å drive målrettet markedsføring som i større grad treffer din målgruppe der de er.
 5. Automatisering er kommet for å bli.
  Med stadig mer kunstig intelligens (AI) tilgjengelig, kan datamaskiner og robotprogrammer hjelpe deg ta avgjørelser for din markedsføring, og det ser ut til at 2017 er året hvor dette virkelig slår igjennom. Dette betyr at mer og mer markedsføring kan overlates til smarte dataprogrammer som kan kjøres automatisk. Om ikke lenge kan alt fra e-postmarkedsføring til sosiale medier og CRM automatiseres.
 6. Opplevelser er viktigere enn produkter.
  En gjeldende trend som det kun ser ut til å bli mer og mer om er å investere i opplevelser foran produkter. Et eksempel på dette er Pokémon Go som viste at markedet var klart til å utvide horisontene for hva et mobilspill kunne være. Kombinasjonen av det digitale med det fysiske er noe vi trolig kommer til å se flere og flere eksempler på nå og i årene som kommer.
 7. Alt kan digitaliseres.
  Det begynte med datamaskinen og mobiltelefonen din. Nå har vi smarte armbåndsur, bøker og til og med kjøleskap, som for eksempel kan fortelle deg hvilke ingredienser du er i ferd med å gå tom for. Hele handleopplevelsen er for flere og flere en digital affære, med leveringstjenester for alt fra take away til dagligvarer. Dette åpner opp for helt nye muligheter innen den digitale markedsføringen, og det gjelder å holde seg oppdatert.

You may also like...

Privacy Policy