15
Feb
2019

Sosiale medier

Facebook har for lengst feiret sine 10 første år i den digitale hverdagen, og nye sosiale medier kommer og går hele tiden. De fleste nordmenn tilbringer deler av dagen sin på et av disse mediene, og for markedsførere betyr dette at det er en gyllen mulighet til å nå ut til dem på disse plattformene. Men hva er egentlig den beste tilnærmingen til å spre ditt budskap på Instagram, Snapchat og de andre sosiale mediene? Vi har tatt en nærmere titt for deg her.

Mange muligheter

Før du begynner å markedsføre på sosiale medier bør du anerkjenne hvilke kanaler som er viktigst for deg. Per i dag finnes det et mylder av ulike plattformer, men hvor er det kundene dine er? Hvilken aldersgruppe er hyppigst på Facebook? Hvem twitrer mest av tretten år gamle gutter og middelaldrende kvinner? Er det effektivt å annonsere for time-share leiligheter i syden på Snapchat? Dette er spørsmål du må stille deg selv før du setter i gang med store og små kampanjer på disse kanalene.

 

Det er ikke nødvendigvis slik at du må være like tilstedeværende på alle plattformene, og i noen tilfeller holder det med å fokusere på en. Det viktigste er at du klarer å få i gang samtalen mellom deg og dine kunder, og nå dem der de holder til. Derfor er det viktig å forstå samspillet mellom din målgruppes interesser og det innholdet du produserer for å nå dem.

 

Bygg relasjoner

Sosiale medier har fått navnet sitt fordi de nettopp er til som sosiale verktøy. De er optimalisert for at brukerne finner bekjente (både «fra virkeligheten» og nye, digitale venner) og snakker med dem gjennom ord, bilder og deling av lenker og digitalt innhold. Når en person logger seg inn på Facebook eller Instagram er det nettopp for å være sosial med mennesker og ikke med bedrifter.

 

Her ligger en av grunnprinsippene med markedsføring i sosiale medier. En bør holde seg på et personlig plan når en når ut til personer på Facebook eller andre sosiale kanaler, selv om en er et selskap. Disse plattformene har lagt det til rette for at du kan gå i direkte dialog med din målgruppe, komme mye nyttige råd og tips og by på et inspirerende innhold. Dette er en god anledning for deg å vise hvem din bedrift er og hva dere driver med.

 

Tips til mer effektiv markedsføring på sosiale medier

De fleste bedrifter, store som små, har forstått at en er avhengig av å bruke sosiale medier til å markedsføre seg selv på. Dette gjelder like mye som et nasjonalt transportselskap som for nærbutikken på hjørnet. Å opprette et nært og godt forhold til sine kunder er noe som bare blir viktigere og viktigere i den nye digitale hverdagen. Her er noen tips til hvordan du kan drive mer effektiv markedsføring på sosiale medier:

 

  • Gjør plass til sosiale medier.
    Du behøver selvsagt ikke være aktiv på alle sosiale plattformer hele tiden, det hadde tatt knekken på enhver bedrift med et budsjett og begrensede midler. Gjør litt markedsundersøkelser og se hvor ditt publikum er, så fokuserer du på en eller to plattformer. Gjør dette til en del av arbeidsdagen, og sørg for å ha et dedikert team på saken. Svært mange bedrifter ignorerer hvor viktig sosiale medier er og setter av for lite av budsjettet til nettopp dette. Ikke gjør den samme tabben.
  • Lytt til og kommuniser med kundene.
    Målet med en suksessfull markedsføring på sosiale medier er å få i gang en god samtale med kundene dine. På denne måten blir du en del av det sosiale livet til din kunde, som ser på deg mer som en bekjent eller en venn, enn et selskap. Et godt eksempel på dette er den amerikanske fast food-kjeden Wendy’s, som er kjent for sine morsomme og kreative tilstedeværelse på Twitter. Så når du først er i en situasjon hvor kundene snakker med deg, har du en unik mulighet til å vise dem, og alle tilskuere, hva god kundeservice er for noe.
  • Mål utfallet av alt du gjør.
    Data er på alles tunger, og ikke uten grunn. I vår digitale hverdag har vi muligheten til å måle og analysere absolutt alt vi gjør. En kampanjes suksess kan måles i antall klikk, likes, kommentarer og retweets. De aller fleste sosiale medier har gode verktøy for å måle effekten av de ulike kampanjer, så det er bare opp til deg å følge med i timen.

You may also like...

Privacy Policy