15
Feb
2019

Effektiv tips

Tips til effektiv markedsføring

Hva skiller god fra virkelig god markedsføring? I vår digitale hverdag kan vi kvantifisere og måle det aller meste, men det betyr ikke at det ikke lønner seg å lage en strategi før en allokerer penger til en kampanje. For som mange har erfart, er en genial markedsføringsplan gull verdt. Så, hva er det som skal til for å lage den perfekte kampanjen for din bedrift? Her er noen stalltips fra våre erfarne konsulenter. 

Våre 5 beste tips til å lykkes med salg og markedsføring

 

 1. Vær tydelig.
  Hvilken tjeneste/hvilket produkt tilbyr du? Kommer dette tydelig frem fra navnet på produktet/tjenesten din? Hvor enkelt er dette å forstå fra nettsiden eller brosjyrene dine? Klar og tydelig kommunikasjon er like viktig for en bedrift som selger t-skjorter som en som spesialiserer seg i AI og robot-teknologi. Nå er nok førstnevnte litt mer selvforklarende enn sistnevnte, men det er lett å undervurdere klarheten av sitt eget budskap sett fra innsiden.

  Gjør deg selv en tjeneste og sjekk om budskapet ditt resonnerer med målgruppen din ved å sende en beta-versjon av hjemmesiden din eller brosjyrene dine til et utvalg testkandidater før du går live. Bare husk på å holde venner og familie ut av det, og fokuser på personer som ikke kjenner til deg eller dine produkter fra før av. Likeledes bør du gjøre lignende innledende studier på hvor lettleselig hjemmesiden din er, hvor enkelt det er å bli kunde hos deg, og så videre. Husk på 3-klikks regelen som dikterer at en bruker av en nettside ikke bør gjøre mer enn tre klikk for å finne det han eller hun leter etter.

 2. Ikke vær redd for å skille deg ut.
  Det er ingenting som heter jantelov eller høflig beskjedenhet når det gjelder markedsføring. Hvordan skal du kunne spre ditt budskap hvis du ikke tør promotere deg selv? I mylderet av reklamekampanjer og digitale budskap gjelder det å skille seg ut fra konkurrentene. Tenk over hva det er som gjør din kampanje til noe unikt. Er det en åpning i markedet for ditt produkt? Og hvis ikke, hva kan du gjøre for å gjøre ditt produkt til noe unikt? Kan du tilby raskere leveranse eller bedre service enn konkurrentene? Dette er de unike salgspunktene du må fokusere på!
 3. Kommunikasjon er nøkkelen til suksess.
  Når du er tydelig på hva det er du tilbyr og hvordan ditt budskap er unikt, er det på tide å fokusere på kommunikasjonen. Etabler en firmakultur slik at alle ansatte er på lik linje når det gjelder hvordan de snakker med kundene og partnerne. Det handler om å snakke samme språk, slik at budskapet kommer tydelig frem. Når hele virksomheten er engasjert, er dere klare til å ta over markedet.
 4. Troverdig kommunikasjon.
  Det er ingen skam å være skamløs når det gjelder markedsføring, og det er bedre å snakke produktet ditt opp med et blomstrende språk enn å levere kjedelig, informasjonsbrosjyre-tekst som ikke selger. Likevel er det viktig å kjenne sin grense. Folk flest har åpnet øynene for nye produkter og nye måter å handle produktene på. Likevel har denne digitale handelsrevolusjonen åpnet dørene for et vell av aktører som ikke alltid har like rent mel i posen. Alle som noensinne har brent seg på et mistenkelig billig produkt fra en ukjent kinesisk nettbutikk vet å være skeptisk før en drar kortet igjen, og nordmenn er generelt sett litt mer konservative med pengebruken enn de fleste andre.

  Derfor er det viktig å fokusere på å få ut ditt budskap på en måte som ikke lukter av tomt salgssnakk, men som er troverdig for kundene dine. Fokuser på innhold som både er interessant og informativt. Slik bygger en kundeforhold som varer lenge.

 5. Mål alt du kan og ikke vær redd for å endre taktikk.
  Moderne markedsføring handler like mye om kvantitativ måling som om kreativitet. Dette er i stor grad takket være de mange tekniske hjelpemidlene vi har til å måle alt fra nye brukere, klikk og kjøp. Dette er tiden for «big data» og du har sjansen til å finne ut mye mer om dine kunder enn tidligere. Vi snakker ikke bare om alder og kjønn, men om preferanser for ferier, musikksmak og lignende. Alt dette kan du benytte for å gjøre dine markedsføringskampanjer mer effektive. Mål utfallet av hver eneste kampanje du gjennomfører, og ikke vær redd for å endre taktikk til neste gang.

You may also like...

Privacy Policy