15
Feb
2019

Markedsføring på Facebook

Slik lykkes du med markedsføring på Facebook

Mer enn halvparten av alle nordmenn er på Facebook, og flesteparten av disse bruker plattformen hver eneste dag. Det gjør dette sosiale mediet til en unik mulighet til å nå din målgruppe der de er. For mange mindre bedrifter, entreprenører og selgere er Facebook en større trafikkgenerator enn søkemotorkjempen Google. Likevel er det ikke slik at aller er like flinke til å utnytte plattformen til å føre sin egen markedsføring. Hos oss i Kaup Media kan du få både råd og støtte til å utforme og gjennomføre din markedsføring på Facebook og andre sosiale medier. Her skal du få noen gode gratis, slik at du kommer i gang.

 

6 tips til markedsføring på Facebook

Facebook er i stadig utvikling. Denne sosiale plattformen startet som en digital måte å være i kontakt med venner og bekjente, men er i dag mye mye mer. Med nesten 2 milliarder aktive brukere spredt over hele verden, er Facebook en betydelig driver av trafikk, og enhver seriøs aktør på markedet vet at en ikke kan ignorere dette mektige mediet.

 

 1. Alle vil ha video.
  Selv om alt videoinnholdet på Facebook bare representerer 0.9% av de totale innleggene består 7.5% av nettverkets totale «reach» av videoer. Det vil si at 7.5% av alt du ser i din nyhetsfeed er videomateriale, og dette er en voksende trend. Om du ennå ikke har begynt å markedsføre deg ved hjelp av videoer, er det på tide å gjøre det nå. Du kan selvsagt lenke til din egen YouTube-kanal, men Facebook promoterer heller videoer som er lastet direkte opp på deres egen server.
 2. Retargeting.
  Retargeting er et av de mektigste triksene en markedsfører har i emnet. Kort fortalt går det ut på å markedsføre ditt produkt til personer som allerede har vært innom hjemmesiden din. Dette fungerer fordi du vet at disse personene har en interesse i ditt produkt. Alt du behøver å gjøre er å installere Facebook sin sporingspixel på din hjemmeside og vente på besøk av potensielle kunder. Det er lettere å kjøpe et produkt du allerede har tenkt på tidligere når en blir minnet på det i reklamefeltene på Facebook.
 3. Lag undertitler til videoene dine.
  Facebook holder på å utvikle en algoritme som lager automatiske undertitler til videoer, men det er ingen grunn til å tro at denne teknologien kommer til å gå på skinner med det første, så vi ville ikke holdt pusten mens vi ventet. Faktum er at flere og flere bruker Facebook på mobiltelefonen sin, og gjerne mens de er på bussen eller i andre situasjoner med andre folk rundt seg. Da er det ikke ideelt å ha lyden på, så videoer som allerede har gode undertitler får sitt budskap bedre igjennom enn andre. Dette åpner opp for flere muligheter, og du behøver ikke nødvendigvis filme og redigere en hel video. En bildemontasje med musikk og gode undertitler kommer ofte like langt, samtidig som det sparer deg for produksjonskostnader.
 4. Få med CTA-knappen.
  CTA står for «call to action» og er en lenke i form av en knapp eller et markert felt. Vanlige CTA-knapper har budskap som «bestill nå», «kontakt oss» eller andre oppfordringer til brukeren. Ikke alle vet at du også kan ha CTA-knapper på din Facebookside. På din Facebook Business Manager-side kan du legge til en CTA-knapp til høyre under bakgrunnsbildet ditt. Slik kan man enkelt flytte folk fra Facebook-siden din til din faktiske hjemmeside, og du får mer trafikk.
 5. Last opp e-postlisten din.
  Hvis du har en lang liste over e-postadresser, last den opp til Facebooksiden din. Da kan du markedsføre til hver eneste av de ulike adressene som også har en Facebook-konto tilknyttet seg, og det gjelder de aller fleste.
 6. Svar på meldinger.
  Facebook er ikke bare en plattform hvor du kan sende ut ditt budskap direkte til kundene dine, det er også en plattform hvor kundene kan kommunisere direkte med deg. Dette kommer de til å gjøre ved å skrive på tidslinjen din eller ved å sende deg private meldinger, og du bør sørge for å være rask ute med å svare på begge disse. Responstiden din vil være synlig for alle som bruker Facebook, så det er lett å få både godt og dårlig rykte på seg her. Om du ikke er tilgjengelig døgnet rundt (hvem er vel det?) bør du sørge for å få åpningstidene dine med i sidebeskrivelsen.

 

 

 

 

 

You may also like...

Privacy Policy