15
Feb
2019

E-post

E-post: Fortsatt en viktig reklamekanal

 

Det er flust med gode muligheter for å markedsføre sitt budskap i denne digitale hverdagen vi alle tar del i, og det dukker til stadig opp nye plattformer en kan bryne seg på. E-post kan kanskje virke som en litt gammeldags form for digital markedsføring, men det er ingen grunn til å forlate denne «gamle traveren» helt ennå. Her slår vi et slag for e-posten, og gir deg alle de grunnene du behøver for å satse på denne trofaste reklamekanalen.

 

5 grunner til at e-post fremdeles er en viktig reklamekanal

 

 1. Markedsføring via e-post er mer effektivt enn sosiale medier.
  Sosiale medier er selvsagt en svært viktig komponent i enhver markedsføringsstrategi, og en super plattform for å kommunisere direkte med ditt publikum og bygge opp personlige bånd med dem. Men når det gjelder å gjøre folk om til medlemmer, kunder eller faste støttespillere, er e-post betydelig mer effektiv. Ifølge en undersøkelse gjennomført av Custora i 2013, viser det seg at anskaffelser av kunder via e-postmarkedsføring ble firedoblet på fire år.
 2. Kostnadseffektivt.
  Markedsføring via e-post er både enkelt, effektivt og et rimelig alternativ til å investere store summer i Adwords og sponsede Facebook-innlegg. Dette gjør at småbedrifter har en god anledning til å nå ut til et stort antall forbrukere uten å betale mye per budskap. Dette gjør e-post til et godt alternativ for bedrifter og gründere som gjerne har et begrenset budsjett når det kommer til markedsføring.

  E-post er også et rimeligere alternativ til de mest tradisjonelle formene for direkte reklame, i form av vanlig post. Denne typen markedsføring medfører ikke bare kostnader i form av konkrete utgifter (konvolutter, plast, papir og frimerker) men krever også tid og ressurser å sette sammen. Til sammenligning krever en e-postkampanje bare noen kreative timer på Photoshop og noen tastetrykk for å sende kampanjen ut til tusenvis av e-postadresser. Med omstendig vedlikehold av din liste av e-postadresser kan en etterhvert bygge opp et tettere bånd med mottakerne og oppleve at responsen bare blir mer og mer positiv, noe en ikke uten problemer kan måle med vanlig brevpost.

 3. Personlig og tilpasningsdyktig.
  Ved å markedsfører via e-poster segmenterer du ditt publikum inn i lister, og sender hver liste en skreddersydd beskjed som resonnerer med leseren og gir han eller hun noe av verdi. Til sammenligning er en post på en annen plattform, for eksempel Facebook, en som alltid går ut til hele ditt publikum («Kjære alle sammen, vi har en beskjed til dere…»). Riktig bruk av førstnevnte gjør at du blir en budbringer som kun sprer nyttige og glade budskap, sistnevnte blir fort upersonlig og lite fristende. Ved hjelp av et godt markedsføringsprogram for e-poster kan du referere til din mottaker med fornavn, endre emnefeltet avhengig av mottakernes interesser og tilpasse til du har en flott og personlig e-post som mottakeren blir glad for. Visste du for eksempel at e-poster hvor emnefeltet inkluderer mottakerens navn har en 22.2% høyere sjanse for å bli åpnet enn generelle emnefelt?
 4. E-post driver oss.
  De aller fleste har et ubevisst behov for å gjøre noe når en e-post dumper ned i den digitale postkassa, og dette er fordi det er en direkte henvendelse til deg som person. Følelsen av at det sitter et annet menneske på den andre siden og bokstavelig talt venter på å få et svar av deg, er vanskelig å ignorere, selv om den som regel ikke er helt sann. Ved å bruke e-post som en reklamekanal utnytter du denne refleksen, og sjansen for at mottakeren reagerer med en eller annen form (svare, sende videre, klikke gjennom, melde seg på eller kjøpe) er høyere enn når en ser en annonse på Facebook.
 5. E-post som reklameform er målbart.
  Når det kommer til markedsføring via e-post er det ikke rom for noen gjetteleker. De aller fleste programmer som tar høyde for nyhetsbrev og lignende e-postbaserte markedsføringsmetoder har innebygde funksjoner som gjør at du kan se hvor mange og hvem som åpnet e-posten, hvilke lenker som ble klikket på og hvor mange som meldte seg opp på siden din (eller kjøpte ditt produkt) takket være e-posten. Det er derfor ingen sak å raskt forme et bile av hvordan e-postkampanjene dine gjør det, slik at du kan gjennomføre endringer og forbedre effektiviteten.

 

Lurer du på hvordan du kan gjøre din e-postmarkedsføring mer effektiv? Ta kontakt med oss for en gratis konsultasjon med en av våre erfarne spesialister!

 

 

 

 

 

You may also like...

Privacy Policy